Gyerekprogramok Budapesten és vidéken: irány a friss levegő!

gyerekprogramok Budapest

Az elmúlt év a fiatalokra és hétköznapi elfoglaltságokra is jelentős hatással volt. Míg a közép- és felsőfokú oktatásban résztvevők főként a digitális oktatással ismerkedhettek meg, addig a fiatalabb korosztály nagy része személyesen jelen lehetett a tanórákon és az óvodai foglalkozásokon.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a jelenlegi körülmények között milyen programok várják a gyermekeket, szülőként mit tervezhetünk a hétvégékre? A gyerekprogramok Budapest városában éppen úgy elérhetőek voltak korábban, mint a vidéki nagyvárosokban. 

 

Bár az aktuális szabályozások függvényében az állandó gyerekprogramok átmenetileg nem érhetőek el, de a jövőben minden remény megvan arra, hogy visszatérhetünk majd korábbi hétköznapjainkhoz.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekprogramok Budapest területén éppen úgy rendelkezésre állnak majd, mint vidéken. A kézműves foglalkozások, a táncoktatás vagy például az úszásoktatás már az egészen kicsik körében is nagy népszerűségnek örvendenek. A gyermeknapi programok minden évben igen kedveltek, sőt, a gyerekprogramok Budapesten kiegészülnek olyan lehetőségekkel is, amelyek vidéken csak ritkábban vehetőek igénybe.

 

Gyerekprogramok Budapest területén az egész családnak 

gyerekprogramok Budapest

 

Kifejezetten kedveltek az olyan állandó gyerekprogramok Budapesten, ahol az egész család részt vehet a játékban, így közös élmény születik.

Gondoltál már arra, milyen lenne az Orczy Kertben kincskeresőst játszani? A családi szabadulószobás játékok kifejezetten trendinek számítanak manapság, sőt, akár a barátaiddal is részt vehetsz ilyen programon. A járványhelyzetre való tekintettel ez utóbbit akár online felületen, digitális formában is megtalálhatod és elképesztő izgalmakat élhetsz meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert alapesetben igazi favoritnak számít akkor, ha a gyerekprogramok Budapest területén kerülnek megrendezésre. Egész napot eltölthetsz a családoddal, de a Városliget kínálta lehetőségeket is kihasználhatod jó időben.

 

A víz alatti világ rajongója vagy? A Tropicarium nemcsak a cápák miatt érdemel figyelmet, hanem számos izgalmas élőlény apropóján is. Akár születésnapi zsúrok szervezésekor is eshet a választás a helyszínre. A Láthatatlan kiállítás, a a Csodák Palotája és a Római kalandpark maradandó élményeket kínálnak a legkisebbeknek. Ezek a gyerekprogramok 2020-ban sem voltak mindig elérhetőek és jelenleg is arra várunk, hogy az aktuális korlátozásokat magunk mögött hagyhassuk. Hogy melyek azok a gyerekprogramok Budapest és vidék esetében, melyek aktuálisan is remek kikapcsolódást biztosíthatnak?

 

Gyerekprogramok hétvégére: mozgás a szabadban 

 

Múzeumoktól, zárt helyszínektől és tömegtől mentesen is kitűnő szórakozásban lehet része az egész családnak a tavasz beköszöntésével.

A napsütéses idő már alapvetően a szabadba csábít és ilyenkor a túraútvonalak, a főváros környéki kirándulóhelyek kitűnő választásnak bizonyulnak. Vidéken rendszerint kevesebb emberrel lehet találkozni a természeti látványosságok környezetében. Miért ne pattanna az egész család kerékpárra? A közös mozgás nemcsak az immunrendszer erősítésében játszik szerepet, hanem mentális feltöltődést is nyújt. A gyermekek rendszerint tele vannak energiával és ezt akkor is érdemes kihasználni, ha szülőként saját egészségedért is tennél. Keresd elő a futócipőt és irány a természet! A gyerkőcök pedig melletted kerekezhetnek vagy kipróbálhatják a mostanság nagyon divatos elektromos rollert, segwayt, howerboardot.

 

Gyerekprogramok az otthon biztonságában 

gyerekprogramok Budapest

Természetesen nem mehetünk el amellett sem, hogy maximális biztonságot az otthon kényelme nyújthat.

A pandémia fellángoló szakaszában hasznos lehet otthoni játékteret is kialakítani a gyerkőcöknek. A ma már elérhető áron beszerezhető, a kertben egyszerűen felállítható medencék valamelyike garantáltan lefoglalja majd a csemetéket. Vond be a kicsiket a kertészkedésbe vagy építsetek a szobában sátrat, ahonnan még a filmnézés is sokkal élvezetesebb! Ne feledd, a közös móka elsősorban nem helyszín, sokkal inkább hozzáállás kérdése!