A drága luxus órák jelzésértékűek

Luxus órák

A karóráknak mindig volt egyfajta státuszszimbólum szerepük, hiszen minél drágábbak, annál magasabb rangról és hovatartozásról tettek és tesznek a mai napig tanúbizonyságot. A luxus órák nem mindenkinek érhetőek el, tehát egyértelműen jelzik, hogy a viselőjük nem az alacsony társadalmi rétegbe tartozik.

Persze vannak olyanok is, akik sokáig spórolnak, hogy szert tegyenek a luxus órák valamelyik darabjára, de a megjelenésükből úgy is egyértelművé fog válni, hogy nem ez a megszokott kiegészítőjük. A felső tízezer tagjainak általában a luxus órák egész sora helyet kap, a direkt erre a célra kialakított kisszekrényben, fiókban vagy ékszeres dobozban, tehát bizonyára a hétköznapokban sem csak egyet viselnek.

Munkába, tárgyalásokra, elegáns rendezvényekre más-más modell kerül a csuklójukra a luxus órák közül, sőt, talán olyan sok van belőlük, hogy egy külső szemlélőnek fel sem tűnik az ismétlődés. Tehát a luxus órák elég árulkodóak, akárcsak egyéb, értékes kiegészítők, ruhák, használati cikkek, csak tudni kell, mit figyeljen az ember.