Tévhitek, a felszámolás alatt lévő cégek esetében

Felszámolás alatt
Felszámolás alatt

Kisvállalkozók sokszor kerülnek bajba olyan dolgok miatt, amit ők másképp képzeltek, mint ahogy azt a törvény előírja. Azonban nem érdekli senkit, hogy ki mit gondolt és képzelt, így a baj hamar bekövetkezik.

Ha az Ön cége felszámolás alatt van és nem szeretné, hogy meglepetés érje, akkor lépjen fel a www.kvgugyvediiroda.hu weboldalra, ahol megismerheti a felszámolással kapcsolatos tévhitekkel és a valós megfelelőjükkel.

Ilyen tévhit például, hogy akinek Kft jelzés felment a cég tartozásai alól, vagy a házastársak fele-fele arányban tulajdonosok, akkor nem hárul mindkettőre a felelősség.

A másik téves elgondolás a felszámolás alatt lévő vállalkozás tulajdonosaitól, hogyha eladja a céget és átadja a könyvelési anyagokat, akkor ő nem felel azért, ha a vevő nem adott be beszámolót. Valamint, ha eladta a céget, akkor őt már semmilyen felelősség nem terheli. Igazságos vagy nem, de ez nem így van. Amennyiben felszámolás alatt lévő cége van, akkor érdemes segítséget kérni, hogy megtudja, mi is a pontos helyzet.