Redőny árak – az eltérések okai

Redőny árak

A redőnyök rendkívül praktikus árnyékolástechnikai eszközök, amelyek nemcsak sötétítenek, hanem a hő- és hangszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően, más előnyöket is biztosítanak. Az egyes redőny árak között eltéréseket tapasztalhat, ami nem véletlen, ugyanis azok sok mindentől függhetnek.

Az egyes modellek árát elsősorban az befolyásolja, hogy milyen anyagból készültek. Manapság a műanyag redőnyöknek van a legkedvezőbb árúk a piacon, de sajnos ezeknek van a legrövidebb élettartamuk is. Ez azt jelenti, hogy a beépítést követően néhány éven belül előfordulhat, hogy meghibásodnak vagy tönkremennek.

Az új típusú műanyag redőnyök már jóval esztétikusabbak és strapabíróbbak, ezért drágábbak is. Műanyag társaikkal szemben, az alumíniumból készült redőnyök sokkal ellenállóbban és hosszú éveken át tartó, mindennapos használat során sem mennek tönkre. Emiatt előfordulhat, hogy az alumínium redőny árak már egy magasabb árkategóriába tartoznak. Ezeken felül, az egyes redőny árakat a különböző extrák is megnövelhetik.