Qi töltő vagy Powermat energia utánpótlás?

Qi töltő

Hányszor érezte már magát tehetetlennek a kellemetlen helyzetekben, amikor az egyetlen kiutat jelentő információ csupán a táskában heverő, lemerült mobiltelefonon keresztül érkezhetett volna? A civilizált társadalom tagjai minden bizonnyal életük során több alkalommal is szembesülnek ehhez fogható szorult helyzetekkel, amelyekből a Qi töltő kábelmentes vívmánya egyszerűen kihúzhatja.

A Qi, valamint a Powermat technológiákon alapuló töltő berendezések, a működési elvüket tekintve szinte teljesen azonosak, mégis számtalanszor borsot törnek a nem megfelelően informálódott felhasználók orra alá.

Elengedhetetlen tudnivaló ugyanis, hogy a két különböző frekvencián működő rendszer nem minden okostelefonnal kompatibilis, ezért a beszerzés előtt tanácsos górcső alá venni saját készülékét, valamint a kiszemelt töltőalkalmatosságot egyaránt. Amennyiben a Qi töltő által kibocsájtott mágneses tér hullámhossza és a telefon által érzékelt tartomány egyezik, kezdetét veszi a mágneses tér töltési energiává történő konvertálása.