Legismertebb finn szauna szokások

Finn szauna

Finnország leginkább a szaunákról ismert. Nemcsak azért, mert ebben az országban találták fel, hanem azért is, mert a finnek életmódjának fontos része. Az emberek úgy azt vallják, a finn szauna az elme és a test ellazításában. A becslések szerint, mintegy 2 millió gőzkabin található az országban. Ez a szám azért nagyon meglepő, mivel az ország lakossága csupán 5 millió fő.

A Finnországba látogatóknak talán furcsának tűnhet, hogy mindenhol találkoznak ezzel a berendezéssel. Viszont a legtöbb lakosnak nem számít luxusnak, hogy az otthonaikban megtalálható a finn szauna. Ha egy finn családhoz vagyunk hivatalosak vendégségbe, azon sem kell meglepődnünk, ha felkérnek minket, csatlakozzunk hozzájuk a kabinba.

Gyakran előfordul, hogy az egész család együtt lazít a gőzben. Ha a finn szauna víz közelében található, az sem meglepő, hogy a szóban forgó skandináv nép tagjai fejest ugranak a fagyos vízbe. Néha fontos üzleti találkozóknak is otthont adnak ezek a helyiségek. Tehát, ha üzleti partnere meghívja egy gőzfürdőre, ne utasítsa vissza!