Modern és új Cob LED

Cob LED
Cob LED

Minden téren folyamatosan frissülnek a felfedezések, és nincs ez másként a LED-ek esetében sem. A modern technológiának köszönhetően a Power LED, ami egy ideje nagyon nagy szám volt, már másodlagossá vált. A Cob LED jelenti a legújabb nemzedéket, mivel akár 200 W-os LED panel is elkészíthető. Ez roppant nagy teljesítmény. A siker annak tulajdonítható, hogy a gyártás alatt az égők alapjaként ismert kerámia vagy akár alumínium hordozóra apró LED chip-ek kerültek.

A Cob LED típusnál ezek az apróságok akár több száz darabot is jelenthetnek. Így hát amennyiben 200 W-os LED panelre van igény, már ez sem jelent akadályt. Biztosan tudja, hogy a régebbi típusú égő nagyon hamar tönkrement, ha nem tudta megfelelően hűteni, vagyis nem rendelkezett egy külön hűtővel erre a célra. Ezzel szemben, a szóban forgó Cob LED sokkal egyszerűbben lehűl, mert kisebb hűtőborda is megfelel a célra. Azonban nemcsak ennyiből áll az új típus előnye.

A hűtés mellett az is megemlíthető, hogy egy nagyobb LED panel gyártása esetén a hagyományos égők nem biztosítanak homogén fényt. Ezzel szemben a Cob LED panel esetében a lesugárzott fény nagyon is homogén lesz, az apró LED chipeknek köszönhetően. A design terén is fontos megemlíteni a forradalmi változtatásokat. Ez az új típus sokkal vékonyabb, így hát számos új, dekoratív lehetőséget nyit meg a kreatívak számára. Úgy is emlegetik még ezt a típust, hogy mcob LED, de tudni kell, hogy a két kifejezés egy és ugyanaz.

Tehát ugyanarról a termékről van szó, akármelyik elnevezést is hallja. Ami még érdekelheti Önt, az természetesen nem más, mint a szín. A Cob LED esetében is megtalálhatóak a már megszokott, közkedvelt árnyalatok, vagyis a hideg, meleg vagy semleges fehér, amelyek főként általános világítás esetében alkalmazhatóak. Ezenkívül a piros, zöld, kék, sárga vagy akár narancssárga Cob LED is elérhető. Amennyiben szeretne részletesebben elmerülni ezen újdonság fortélyaiban, bátran nézzen szét a www.megaled.hu oldalon, és ismerje meg a számos lehetőséget, ami a LED-ek terén várja Önt!