Hogyan zajlik a Kömmerling ablak beépítése?

Kömmerling ablak
Kömmerling ablak

Az elavult, nagyon régi nyílászárók sok esetben keresztülengedik magukon a hideg és a meleg levegőt egyaránt. Egy régebbi típusú épületnél figyelhető meg a túlzottan magas áram- és gázfogyasztás. Azonban egy jó minőségű Kömmerling ablak csodákra képes. Az 5 légkamrás változat annyira hatékony, hogy passzívház esetén is beépítésre kerülhet. De miként is zajlik egy régi nyílászáró cseréje? A szakemberek mielőtt bármilyen munkába belekezdenének, először is megvizsgálják, felmérik a beépítés helyét.

Ezután lemérik, hogy mekkorának kell lennie a toknak és a nyílászáróknak. A méréseket követően, körülbelül két-három hét a legyártás ideje. Ezt minden esetben meg kell várni. Ha elkészültek az egyedi méretre gyártott ablakok, akkor következhet a beépítés. Ez azt jelenti, hogy a régi ablakokat tokkal együtt eltávolítják a nyílásból, amit kitisztítanak, portalanítanak.

A Kömmerling ablak beépítése során odafigyelnek a helyes sorrendre is a szakemberek. Vagyis, először behelyezik a tokot, amit körbefújnak rögzítő habbal. Ez a hab az egészségre ártalmatlan, ráadásul kellemetlen szaga sincs. A speciális termék teljes kötési ideje egy nap, de már 20 másodperc múlva megszilárdul a felszíne.

A Kömmerling ablak csak néhány perc eltelte után kerül behelyezésre. Ha ez megtörtént, akkor az ablakokat is körbefújják habbal, viszont a kilincseket ekkor még nem helyezik fel, hiszen nem lehet kinyitni. A Kömmerling ablak esetén is egy napot vesz igénybe a beépítés, mivel a töltőanyagoknak meg kell szilárdulniuk. Kérjen bátran személyre szabott árajánlatot a kommerlingnyilaszaro.hu weboldal szakembereitől!