Hétvégi program ötletek mindenkinek

hetvegi program otletek

Mindenkinek elege van már az otthon töltött időből, így nem csoda, ha az internetes keresőkön első helyen szerepelnek a hétvégi program ötletek.

Legyen szó felnőttekről vagy gyermekekről, kisebb vagy nagyobb családokról, az elmúlt másfél év kényszerű bezártságából mindenki menekülne, amerre csak lehet.

A hétvégi program ötletek azonban még kicsit behatároltak.

Mégis, érdemes előre felkészülni az elkövetkezendő hónapokra, hiszen jön a nyár!

Igazi kihívás néha a megfelelő családi program hétvégére

csaladi program hetvegere
Sok szülő a fejéhez kap, amikor meghallja a kérdést, hova menjünk hétvégén? Hiszen jól tudják, hogy egy vagy több gyermekkel elindulni nem könnyű, megtalálni azt az elfoglaltságot, ami mindenkinek tetszik olykor igazi talány. Ráadásul egy ilyen bezártságban telt év és egy hajtós hét után nem könnyű elindulni sem, főleg, ha otthon is van elég teendő. Mégis, egy jól sikerült családi program hétvégére olyan választás, amit nem tud felülmúlni egy nagytakarítás sem! Nyáron több helyen, például Egerben és Gyulán is tartanak várnapokat, amikor felelevenítik a dicső múltat, a sikertelen várfoglalásokat és találkozhatunk a hagyományőrzés képviselőivel. Sok dolgot ki lehet próbálni az ilyen programokon, például az íjászatot, természetesen biztonságos kereteken belül, a vesszőfonást, az agyagozást, de ezek a fakultatív lehetőségek helyenként változnak. Az egyik leghíresebb ilyen rendezvény a több napon át tartó Visegrádi Palotajátékok, ahol egy komplett lovagi tornát is figyelemmel kísérhetünk, korhű jelmezekbe öltözött előadókkal. Itt a teljes királyi udvart megelevenítik a hagyományőrzők.

Léteznek tökéletes hétvégi program ötletek gyerekeknek?

 

hetvegi program otletek gyerekeknek
Természetesen igen! Ahhoz, hogy megtaláljuk ezeket, feltétlenül ismernünk kell a csöppség személyiségét és ízlését annyira, hogy tudjuk, mi tetszene neki. Egy dolog szinte teljesen biztos, mégpedig az, hogy az állatkertek, vadasparkok a csemeték többségének tetszik. Most, hogy már jobb az idő és lehet jönni-menni, a Lillafüreden található libegő, vagy a budai gyermekvasút is különleges élményt nyújt a család minden tagjának. Ha nem félnek az állatoktól, a közönség előtt is nyitott farm meglátogatása vagy egy rövid lovaglás csodálatos hétvégi program ötletek gyerekeknek. Ezeken a helyeken új élmények érik a lurkókat és korábban ismeretlen területen próbálhatják ki magukat. Ha kevésbé intenzív program a cél, a balatoni, visegrádi és szentendrei sétahajózás tökéletes választás.

A mesék világába is elutazhatunk, ha Észak-Magyarország felé vesszük az irányt és egészen Felsőtoldig megyünk, ahol nemrég állították fel a „kéz kilátót”, amibe felmászva olyan érzésünk lesz, mintha egy óriás tartaná a családot a tenyerén. A Noszvalyon található barlanglakások is nagyon érdekesek lehetnek, főleg a kiskamaszoknak. Makói Lombkorona sétányon végigmenni egészen egyedülálló élmény, hiszen tényleg a fák lombjai között sétálgathatunk, a legnagyobb biztonságban. Igazi kalandfilmben érezheti magát az egész család, ha geocaching túrára megy, ahol a mások által elrejtett kincseket kell megtalálni. Ehhez mindenkinek együtt kell működnie, így akár egy családi csapatépítő tréningnek is beillik.

Nincs mindig jó idő, de a hétvégi program ötletek ilyenkor is jól jönnek

Persze, ha a szülők inkább szusszannának egy kicsit a közös hétvégi program ideje alatt vagy rossz az idő, a játszóház mindig jó választás. A gyermekek kiugrálhatják magukat, levezethetik az energiájukat, míg a szülők távolabbról figyelik őket. Ugyanilyen jó mókának számítanak a különféle szervezett kézműves foglalkozások, ahol a lurkók kiélhetik a kreativitásukat. Válasszuk bármelyiket a hétvégi program ötletek közül, garantáltan aznap este senkit sem kell altatni! Esős időben a kastélyok a megfelelő úti célok, a gödöllői királyi kastélyban például Sissi korhű ruháit és az általa használt szobákat is megnézhetjük, de ha igazán szerencsénk van, magával Erzsébet királynéval is találkozhatunk egy könnyed időutazás erejéig!

Különleges randevúhoz ezek a legjobb hétvégi program ötletek pároknak

hetvegi program pároknak
Tudjuk, a romantikát a hétköznapokban sem szabad elnyomni, de egyre többen vallják be azt, hogy a dolgos hétköznapok nem túl alkalmasak rá. Persze randizni bármikor lehet, de ha egy-egy különleges alkalom szervezést igényel, sokan a hétvégét tartják előnyösebb választásnak. Márpedig egy emlékezetes randevú komoly előrelépést jelenthet bármelyik kapcsolatban.

Lássuk, melyek a legjobb hétvégi program ötletek pároknak!

Amennyiben a szerelmespár egyik tagja sem küzd tériszonnyal, akkor irány a felhők birodalma! Egy hőlégballonozásnál kevés extrémebb randevút lehet kitalálni… Na jó, talán a tandemugrást ejtőernyővel, de az meglepetés programnak tényleg erős túlzás, ha korábban még nem volt rá példa. A ballonba be lehet készíteni egy kis pezsgőt is. Ha megelégszünk földközeli emlékekkel, egy szervezett városi séta remek választás lehet, főleg, ha van olyan téma, ami mindkét félt érdekel.

A hétvégi programok aktívan jók

Az idő kettesben való eltöltésére a kirándulás is kitűnő ötlet, legyen szó gyalogos, kerékpáros vagy autós változatról, a lényeg, hogy a végcél távol legyen a világ zajától. Ha az aktív pihenést kedveli egy szerelmespár, nyáron érdemes ellátogatni a Velencei-tóhoz, ahol kábelpályás vízisíelési és wakeboard lehetőség is van, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!

Vannak olyan hétvégi program ötletek, amelyek komoly kihívást rejtenek magukban

Ha rosszra fordul az idő és van, aki még bírja idegekkel az egy helyiségbe történő összezártságot, akkor egy szabadulószoba az, ami igazán összekovácsolhat egy párt. Persze, az is előfordulhat, hogy a rejtvények megfejtése közben a felszínre törnek olyan dolgok, amelyekről korábban egyáltalán, vagy éppen nem eleget beszéltek a szerelmesek. Szóval igazi szerelempróba lehet egy ilyen hétvégi program. Egyébként, akár családi program is lehet egy szabadulás, hiszen vannak olyan helyek, ahol gyermekeknek szóló feladványok is várják a csoportosan szökésben lévőket. Ha sikerül kijutni, utána jár a fagyi!