Gyerekprogramok újratöltve!

gyerekprogramok

Most, hogy végre itt a jó idő és újra megnyitják kapuikat a gyermekek által kedvelt helyek is, igazán változatos gyerekprogramok várnak a kicsikre.

A gyermekek fejlődéséhez fontos, hogy elég új inger érje őket, hiszen ezek segítségével tanulnak, szélesedik a látókörük és alakul a személyiségük. Éppen ezért, ha nem muszáj, nem lehet egész évben a négy fal között maradni. Amúgy sem tudnak sokáig ülni egy helyben, hiszen tele vannak energiával. Hogy ezt le tudják vezetni, szükség van arra, hogy rendszeresen részt vehessenek gyerekprogramokon. Az ideális az, ha a szabad levegőn találunk valamiféle elfoglaltságot a család kisebb tagjainak, de van, amikor csak a zárt helyen tartott gyerekprogramokat vehetjük igénybe.

Ingyenes vagy fizetős a jó gyerekprogram?

Konkrét választ erre nem lehet adni, hiszen egy bevásárlóközpontban tartott kézműves foglalkozás éppen olyan élvezetes a csemeték többségének, mintha egy méregdrága edukációs programon venne részt. A legfontosabb a gyermek érdeklődési körét szem előtt tartani és fokozatosan bevezetni újabb és újabb programokat a számára kedves tevékenységek mellé. Idővel pedig a legjobb hagyni, hogy ő döntse el, milyen gyerekprogramon szeretne részt venni, hiszen a lényeg ilyenkor a szórakozáson van. Sok gyermek ilyenkor találja meg azt a hobbit, amiért hosszú éveken át fog majd rajongani, sőt, az sem ritka, hogy a jövőbeni hivatásukat lelik meg a gyerekprogramok során.

Az állatkertek és magán vadasparkok ideális gyerekprogramok hétvégére

Végre megnyithatták kapuikat a kisebb-nagyobb állatkertek a fővárosban és vidéken egyaránt. Nemcsak nekünk hiányoztak az ott élő állatok, de nekik is hiányoztak a bámészkodó emberek. Ráadásul ezeken a helyeken nemcsak kikapcsolódhatunk a csöppségekkel, de sokat is tanulhatnak a lurkók az állatokról, a világról és számtalan fontos dologról. Az állatkerti, vadasparki séták felérnek egy kirándulással, hiszen órákig tartanak, ha mindent alaposan szeretnénk megnézni. Sok helyen a veszélytelenebb állatokat, főleg a növényevőket kézből is lehet etetni, ami egy életre szóló élmény a lurkóknak.

gyerekprogramok hetvegere

Túrázni gyerekkel is remek móka!

Sokan úgy gondolnak a túrázásra, mint rengeteg kilométer legyaloglására hegynek fel, hegyről le. Szerencsére ez nem teljesen igaz. Nagyon sok túrázásra alkalmas helyen, például a Pilisben is van olyan útvonal, amit egy gyerek is könnyedén teljesít. A tanösvények, például a Jeli Arborétumban, vagy Farmoson külön erre a célra kerültek kiépítésre. Itt az egyes pontoknál nyugodtan meg lehet állni nézelődni, elolvasni a tudnivalókat, megcsodálni a helyi nevezetességeket. Vagy csak pihenni egy kicsit, megfigyelni az állatokat és enni egy szendvicset. Akár szervezett ásványgyűjtő túrára vagy hajókirándulásra is mehetünk a családdal, a visegrádi sétahajózás a mai napig igen népszerű program. Az Aeropark, a Gemenci erdő, a Kemenes Vulkánpark, az Élménybirtok Bikalon, sőt, a Tisza-tó mellett elterülő Ökocentrum is remek választás, ha nem csupán kirándulni szeretnénk. Például a Vasúttörténeti Park is sok gyermek szívét megdobogtatja. Ezeken a helyeken új ismeretekre is szert tehetnek a látványos környezet bejárásán kívül.

A foglalkoztató gyerekprogramokkal két legyet üthetünk egy csapásra

Jó ideje a múzeumok is tartanak foglalkoztató gyerekprogramokat. Ezek során a megfelelő életkorban lévő kicsik megismerkedhetnek a történelem kézzel fogható részével, legyen szó edényekről, fegyverekről, ruhákról, egyéb használati tárgyakról. A múzeumpedagógusok által vezetett foglalkozások minden korszakot feldolgoznak, így a kicsik megtalálhatják azt a történelmi kort, ami tetszik nekik. Ugyanez a helyzet a kézműves foglalkozásokra is. A gyerkőcök többsége imád gyurmázni, ezért számukra a fazekas foglalkozás felér egy ajándékkal! A népi mesterségek, mint a szövés vagy a vesszőfonás szintén remek gyerekprogram, ami a kézügyességét és a motorikus képességeit is fejleszti a lurkóknak. A gyermekek ráadásul egy új hobbit is elsajátíthatnak a foglalkozások során.

Nyaralás közben is gondoskodhatunk a megfelelő gyerekprogramokról

Legyen szó belföldi vagy külföldi utazásról, némelyik gyerek- vagy családbarát szállodákban már animátorok várják is a gyerekeket. Szükség is van rájuk, hiszen bármilyen jól felszerelt egy hotel, mivel egyedül nem mehetnek semerre, a csemeték hamar elunják magukat. Míg a szülők pihennek vagy a felnőtteknek szánt programokon vesznek részt, addig a szakképzett emberek szórakoztatják a lurkókat, tartanak foglalkozásokat, vetélkedőket a számukra.

hetvegi program otletek gyerekeknek

Ne feledkezzünk meg a táborokról sem!

Igazi gyerekprogramnak számítanak a különböző táborok, ahol különleges dolgokat tanulhatnak, például informatikát, íjászatot, lovaglást, stb., mindezt távol a családjuktól. Ezek a táborok általában 5 napos turnusokban fogadják a gyermeket és lehetnek napközi jellegűek, amikor este mindenki otthon alszik, de akár ott is alhatnak. Ezekben a táborokban szakképzett és rutinos pedagógusok fogadják az érkezőket és mindent megtesznek azért, hogy a kicsik és nagyobbacska gyermekek egyaránt élvezzék az ott töltött időt. Mivel pontosan kidolgozott, korosztályoknak szóló programokat kínálnak ezek a táborok, a szülők biztosak lehetnek abban, hogy a gyermekük az életkorának megfelelő szintű dolgokat sajátít el.

Télen-nyáron várják a családokat az állandó gyerekprogramok

hetvegi program otletek

Vannak olyan szórakozási lehetőségek, amelyek szinte egész évben várják a gyermekeket. Ilyenek például cirkuszok, a libegő, a vidámparkok, de a játszóházak is, amelyek tulajdonképpen fedett játszóterek, ahol a születésnapi bulit kiválóan meg lehet tartani. Sokáig ezek a helyek is zárva voltak.

Online is elérhetőek különleges gyerekprogramok 2021-ben

Ha elromlik az idő, az sem nagy baj, hiszen a színházi, bábszínházi előadások egy ideig még mindig online kerülnek bemutatásra. Így egy-egy esős délutánon is megtalálhatjuk a kicsiknek a szórakozást. Ráadásul ehhez elég beütni a netes keresőbe, hogy milyen típusú előadást szeretnénk megnézni a családdal, online kifizetjük a jegyeket és máris a színházban érezhetjük magunkat.