Csökkenti a fájdalmakat az infraszauna

Infraszauna

Kocogás, focizás, súlyemelés után mindenki kimerül. Aki nem akarja, hogy a fáradtság sokáig tartson, az infraszauna mellett kell döntsön, amelyik nem csupán feltölti az embert, de képes enyhíteni az izmok megterhelése miatt érzett fájdalmat.

Az bőrbe behatoló infrasugarak segítik a véredények kitágulását, ami megkönnyebbülést és enyhülést hoz az izmoknak és az enyhe szöveti sérüléseknek. Ezért is figyelhető meg, hogy a profi focisták, kosarasok és súlyemelők is gyakran mennek el hetente többször is szaunázni, hiszen a szervezetüknek, amelyik igen nagy terhelésnek van kitéve, erre szüksége van.

Sőt, az infraszauna még az ízületi gyulladástól szenvedő betegek kezelésében is rengeteget tud segíteni. Kuriózumként megemlíthető, hogy számos keleti országban, többek között Japánban is, az infrasugaras terápiát a nyáktömlő gyulladás, reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó esetén igen sikeresen alkalmazzák. Az infraszauna az idősebbek körében is igen elterjedt, hiszen az öregkori merevség és az ezzel járó fájdalmak is csökkenthetőek általa.