A szülinapi ajándékok mintha veszítenének a fényből

Szülinapi ajándékok
Szülinapi ajándékok

A kicsi gyermekeket nem nehéz egy kis édességgel, süteménnyel magunk mellé csalogatni. A nagymamik rendszeresen a szülinapi ajándékok mellé, házi készítésű, jóval az ünnepség előtt kiagyalt tortával jelennek meg. Hol egy mackót ábrázol, hol egy autót, igazodva a gyermek korához.

Ahogy cseperednek, az ajándékok változnak, de a kedvenc sütemény vagy torta mindig ugyanaz. Ki ne ismerné a nagyi egyedi készítésű csokoládé tortáját vagy az elmaradhatatlan ünnepi zserbó süteményt? Ez az a dolog, ami a születésnap fénypontjában, nagy tapsviharban megjelenik és mindenki az első darabot szeretné elnyerni.

Pedig szigorú sorrend szabályozza a sütemény kiosztását, első mindig az ünnepelt és csak azután lehet a gyerekhadat rászabadítani. Ezek a pillanatok örökre megmaradnak, egyaránt a nagyszülők és a gyermekek emlékezetébe, évek múlva is elemlegetik, hogy milyen finom volt. Ahogy nőnek, évről-évre mintha a szülinapi ajándékok veszítenek a fényükből és helyébe lép a ragaszkodás, a szeretet és az elmaradhatatlan nagyis torta.