A négyévszakos gumi előnyei és hátrányai

Négyévszakos gumi
Négyévszakos gumi

Egyre többen határoznak úgy, hogy nem cserélik át évente többször is az abroncsaikat, hanem inkább négyévszakos gumival közlekednek. Ennek természetesen vannak előnyei és hátrányai is, mint ahogyan ezt az akciosgumi.hu szakembereitől megtudhattuk.

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy négyévszakos gumival közlekedik, akkor nem kell időt és pénzt szánnia a cserére. Azonban jó, ha tisztában van azzal is, hogy az abroncsok nem viselik jól, ha túl meleg vagy túl hideg az időjárás.

Az akciosgumi.hu oldalon kapható termékek akár több évet is kibírnak rendszeres használat mellett, azonban a cseréknek köszönhetően hosszabb lehetne az élettartam. Elképzelhető, hogy a négyévszakos gumi kopni fog, bár ma már a gyártók ügyelnek arra, hogy ez ne legyen zavaró mértékű.

A biztonságról sem feledkezhetünk meg, hiszen az akciosgumi.hu honlap szerint a téli gumik egyértelműen jobb választást jelentenek a csúszós útszakaszokon. A felsorolt előnyök és hátrányok tudatában tehát Önnek kell eldöntenie, hogy melyik típusú abroncs mellett teszi le a voksát.