A CSOK és az új ingatlan vásárlása

CSOK - Családok Otthonteremtési Kedvezménye
CSOK – Családok Otthonteremtési Kedvezménye

A korábbi években a szocpol sok fiatalnak segített abban, hogy lakáshoz juthasson. 2015-ben azonban megváltozott ennek a lehetőségnek a neve, hiszen a döntéshozók a CSOK (Családok Otthonteremtési Kedvezménye) elnevezést választották. Szerencsére sok pozitív változás is tapasztalható a konstrukció tekintetében, ezért elképzelhető, hogy akár Ön is folyamodhat ezért a támogatásért,

ha teljesíti a megadott feltételeket. Mivel a CSOK már új lakás esetében is felvehető, ezért érdemes átnézni, hogy pontosan milyen feltételekkel lehet pénzhez jutni. Lényeges, hogy a szóban forgó ingatlan minimum negyven, maximum pedig százhatvan négyzetméteres lehet.

Azt is meg kell említeni a CSOK kapcsán, hogy az épület energetikai besorolásának minimum a B osztályba kell esnie, valamint szükség lesz használatbavételi engedélyre is. Lényeges még az összkomfort is, amire szintén oda kell figyelniük az igénylőknek.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az ingatlan vételára négyzetméterenként maximum háromszázezer forint lehet, tehát az állami támogatásra vágyóknak mindenképpen érdemes egy kalkulációt végezniük, ha új lakást szeretnének vásárolni.