Válassza ki a megfelelő fan-coil termosztátot!

Fan-coil termosztát
Fan-coil termosztát

Hajlamosak vagyunk arra, hogy a jelentéktelen részleteknek tűnő dolgokra ne fordítsunk túlzott figyelmet. De arra nem gondolunk, hogy a megfelelő fan-coil termosztát kiválasztása kapcsán, annak ellenére, hogy csak egy kicsi fogaskeréknek tűnik a fűtőberendezés egészét tekintve, de ha ez az aprócska rész rosszul működik, elronthatja az egész rendszer működését.

Fan-coil termosztát vásárlása esetén, fontos figyelnünk arra, hogy ennek villamos feszültsége megegyezzen a fűtőberendezéssel. Amennyiben erre nem figyelünk, akkor nem fognak illeni, így nemcsak feleslegesen fektettünk bele, még ha jelentéktelen összeget is, egy termosztát beszerzésébe, hanem időt meg pénzt is veszíthetünk.

Ami majdnem biztos, hogy nem az újonnan beszerzett készülékkel fog kezdődni a gond elemzése. Ehhez hasonlóan, látszólag „apró” probléma lehet a két-, illetve háromvezetékes bekötésű fan-coil termosztát megfelelő elhelyezése is a lakásban. Jobb előre gondolkodni, mint később megbánni! Amennyiben nem tud dönteni, inkább kérje ki egy szakember véleményét!