Szaunázás, mint természetes immunerősítő

Természetes immunerősítő

A tapasztalatok szerint a testnek több szempontból is előnyös lehet a szaunázás. Kezdjük azzal, hogy a méreganyagok könnyebben eltávozhatnak a testből az izzadás révén. Továbbá, a gőzben való üldögélés természetes immunerősítő gyanánt is funkcionálhat,

ezért kevesebb alkalommal jelentkezhetnek a betegségek. Akár a fájdalmak csillapítására is lehetőség nyílhat, a rendszeres használatnak köszönhetően, ezért egyre többen fedezik fel a szaunázás jótékony hatásait.

A természetes immunerősítő hatására csökkenhet a gyulladások intenzitása, és a nátha is hamarabb elmúlhat. Továbbá csökkenhet a vérnyomás is, a mérsékelt használatnak köszönhetően. Sokan számolnak be arról, hogy jobban alszanak a szaunázás után, és a stressz-szintjük is érezhetően csökken.

A természetes immunerősítő képes javítani a közérzetet is, ezért akkor is lehet tenni egy próbát az infraszaunázással, ha valaki lelki gondokkal küzd. Persze a használat megkezdése előtt érdemes konzultálni a kezelőorvossal is, hogy biztosan minden rendben menjen a kabinban való üldögélés alatt.