Összecsukható kerékpár városba és túrához

Összecsukható kerékpár

Sokan azért nem vásárolnak maguknak kerékpárt, mert nem lenne ahol megoldaniuk a tárolását az idő alatt, amíg nem használják. Ez könnyedén kiküszöbölhető egy összecsukható kerékpár beszerzésével, hiszen a helyigénye csak töredéke az átlagos biciklikének. Ellenben ne gondolja azt, hogy a jó minőségű összecsukható kerékpár sokkal olcsóbb lenne, mint egy átlagos városi modell! Hiszen az ilyen járgányokban meg kell oldaniuk azt a kérdést, hogy miképpen csukódjon össze úgy a bicikli, hogy az a legkényelmesebb legyen, ugyanakkor a stabilitásából és a teljesítményéből se kelljen lefaragni.

Ezt oldotta meg kiválóan a Dahon, amely már 1982 óta tökéletesíti az összecsukható biciklik gyártását. Azóta többféle modellel is előálltak, ma már a legkézenfekvőbb típusúakból lehet a piacon találni tőlük kerékpárokat, különböző árfekvésben. A 175000 Forint értékű alap modelltől egészen a 300.000 Forintos extra strapabíró, magas teljesítményűig minden megtalálható az összecsukható kerékpár kategóriában.

Ez egy kissé drágának tűnhet egy átlagos biciklivásárló számára, viszont ezt nem átlagos embereknek tervezték. Hanem inkább olyanoknak való az összecsukható kerékpár, aki szeretnek folyton mozgásban lenni és nem torpannak meg egy-egy kihívás előtt. Ennek ellenére nem a tipikus szűknadrágos, fényvisszaverő napszemüveges biciklizőknek fejlesztették ki, hanem inkább a kíváncsi, ingben tekerős típusnak. A legtöbb modell ugyanis inkább városi környezetre termett, de akad olyan is, amelyet túrázáshoz terveztek.

Az utóbbi változatnak erősebb a váza, más a váltója és maga a szerkezet is inkább a földutat kedveli, mint a simát. Nagy előny a túrához készült összecsukható kerékpár, hiszen nem kell lemondania a tekerésről a helyhiány vagy a biciklitartó hiánya miatt. Ha már tele a csomagtartó, akkor a hátsó ülésre is könnyedén berakhatja, hiszen egy nagyobbacska táskánál nem foglal több helyet. Az autóját leparkolhatja egy jól védett helyre és máris indulhat a tekerés a vadonban! Nézzen körbe a piacon, hátha talál jó árban az összecsukható kerékpár kínálatból olyant, amely minden szempontból megfelelő!