Milyen feltételekkel igényelhető a személyi kölcsön?

Személyi kölcsön
Személyi kölcsön

A pénzügyi kérdések igen fontos szerepet játszanak az életünkben. Semmiképpen nem szabad ezt a területet figyelmen kívül hagyni, mert komoly bajba kerülhet az, aki nem a megfelelő módon közelíti meg a pénz kérdését. Sajnos gyakran merül fel az a probléma, hogy lenne valamilyen fontos célunk, amit nem tudunk megvalósítani a fedezet hiánya amiatt.

Szerencsére ebben az esetben sem kell kétségbeesni, mert a személyi kölcsön segítő kezet nyújthat. Ez a hitelfajta a leggyakrabban igényelt kölcsönök közé tartozik, hiszen nem túl bonyolult az igénylése, éppen ezért hamar hozzá lehet jutni a szükséges pénzhez. Persze fontos azzal is tisztában lenni, hogy egészen pontosan milyen követelményei vannak az igénylésnek,

mert igen kellemetlen, ha valaki az alapos tervezgetés után kénytelen azzal szembesülni, hogy nem jogosult a személyi kölcsön felvételére. Mindenképpen szükség lesz egy már legalább pár hónapja fennálló munkaviszonyra, ugyanis a bank elsősorban az igénylő jövedelmét fogja megvizsgálni. Persze azt is meg kell említeni, hogy a törlesztő részleteknek igazodniuk kell a munkahelytől kapott fizetéshez, mert nagy gondba kerülhet az, aki túl magas terheket vesz a nyakába.

Az igénylőnek már nagykorúnak kell lennie, de előfordulhat, hogy bizonyos életkor alatt, társigénylő kijelölését kéri a bank. A személyi kölcsön folyósítása akkor is problémás lehet, amikor a hitelért folyamodó személy már idősebbnek számít, mert ebben az esetben is elképzelhető az, hogy segítségre lesz szükség.

Azt mindenképpen érdemes előre leszögezni, hogy a személyi kölcsön általában nem túl magas összegű, tehát a tervek elkészítésekor erre számítani kell. Ez arra vezethető vissza, hogy a pénz mögött tulajdonképpen nincs semmilyen biztos fedezet, így pedig a bankok sem akarnak túl nagy kockázatot vállalni. Sajnos az állását bármikor elveszítheti az ember, úgyhogy éppen ezért bizalmatlanok a hitelt folyósító pénzintézetek.

A helyzetük biztosítása érdekében, a bankok hat-hét évnél hosszabb futamidőre nem adnak személyi kölcsönt, ezt pedig mindenképpen figyelembe kell venni. Amennyiben valaki mégis gondba került volna az igénylés során, akkor esetleg szóba jöhet az adósságrendező hitel segítsége. Ebben az esetben felülvizsgálatra kerül a már megrendelt hitelkonstrukció és a döntéshozók állást foglalnak abban a kérdésben, hogy az igénylő jogosult-e a bank segítségére.

Fontos tudni azt, hogy az adósságrendező hitel sajnos nem igényelhető azon személyeknek, akik fent vannak a KHR-listán. Arra is számítani kell, hogy a bank valószínűleg igen alaposan meg fogja vizsgálni az igénylő jövedelmi helyzetét és a háztartásban élők pénzügyeit is górcső alá fogja venni. Sajnos még így sem garantálható, hogy az igénylő megkapja az adósságrendező hitelt, mert rengeteg egyéb feltétel is van, aminek meg kell felelnie. Ezekről a követelményekről a Hitelnet oldalán lehet tájékozódni.