Klasszikus játékok lányoknak

Ideális játékok lányoknak
Ideális játékok lányoknak

A gyermekek sajátos játékigénye leginkább a nemi szerepek szerinti felosztásban érhető tetten. Egészen másfajta játékokat kedvelnek a fiúk és mást kell keresnünk, ha a játékok lányoknak leginkább megfelelő darabjait szeretnénk megvenni. Amennyiben hagyjuk, nagyon hamar eldöntik ők maguk is, hogy mit szeretnének, mi válik kedvenccé.

Az általános tapasztalat az, hogy a gender-elmélet a játékok terén megbukott, vagyis a legjobb játékok lányoknak még mindig azok, amelyekkel ők maguk is szívesen játszanak, nem pedig az, amit mi modernnek és követendőnek gondolunk. A kislányok pedig a babákat keresik, hiszen az anyai ösztön már egész pici korban ott van bennük, a gondoskodás vágya velük születik.

Mivel tudjuk, hogy a játék, képzavarral élve nem játék, vagyis inkább nemcsak az, fontos odafigyelni amikor eldöntjük, mit veszünk egy kislánynak, mik a legmegfelelőbb játékok lányoknak. A vásárlásnál tartsuk szem előtt a minőséget, az árat és persze az se legyen utolsó szempont, hogy tetszik-e a kiválasztott játékdarab.