Ifjúsági Ház

Kétlaki páfrányfenyő rendelhető

 páfrányfenyő

páfrányfenyő

A ginkgo biloba kétlaki fa, aminek a magassága elérheti a 30 métert is. Nagyon igénytelen és bármilyen típusú talajon képes megélni. Érdemes mellette dönteni, ha egy szép lombozatú fával szeretnénk gazdagítani a kertünket. A páfrányfenyő őshonos fajta és ő szinte az egyetlen, aki fennmaradt a dinoszauruszok korából. Ezt a tényt az is igazolja, hogy a növényvilágban nem létezik egyetlen olyan növényfajta sem, ami hasonlítana hozzá.

A páfrányfenyő közismert gyógyhatásáról is. Kezelhető vele az Alzheimer-kór, de feledékenység és depresszió esetén is csodákra képes. Élettartamát tekintve rendkívüli, hiszen vannak példányok, amelyek az ezer évet is megélik. A páfrányfenyő leveleiből semmiképp sem szabad teát főzni, hiszen allergizáló összetevői miatt, mérgező hatással bír. Mindig tavasszal kell átültetni, ha azt szeretnénk, hogy szépen fejlődjön. Félárnyékos helyet kedveli leginkább. Virágozni leginkább a negyven éven felüli példányok szoktak. Szereti a tápdús, mélyrétegű talajt, hiszen így tud szépen fejlődni.

Print Friendly, PDF & Email

Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/onlilcoh/public_html/ifjusagihaz.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:47 Stack trace: #0 /home/onlilcoh/public_html/ifjusagihaz.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(650): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/onlilcoh/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/onlilcoh/public_html/ifjusagihaz.hu/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 47