Facebook-os szivatás, de csak mértékkel

Szivatás barátok közt
Szivatás barátok közt

A fiatalok az utóbbi időben, gyakran azzal szórakoznak, hogy egymást ugratják a közösségi oldalakon. Milyen mókás, amikor a szívatás egyenes adásba megy, mindenki szórakozik rajta, esetleg csak a szenvedő alany nem. De megvan a lehetősége a visszavágásra. Ha okos, gyorsan kiagyal valami ütőset és erősen visszacsap.

Ellenben nagyon fontos, hogy ne szabaduljon el a pokol minden alkalommal, amikor ilyen viccet csinálnak, vagyis tartsák be az íratlan szabályokat, ne haladják meg a megengedett határokat. Elsősorban, ami nagyon fontos, a viccek ne legyenek trágárok, ne adjon okot arra, hogy a móka átalakuljon élő húsba való vagdalkozássá. A legjobb aranyszabály ilyen esetben, hogy az a szívatás, ami saját magának sem esne jól, az másnak sem lesz kellemes.

Amennyiben egy barát túllépte a megengedett határt, a válasz ne egy trágár veszekedés legyen, fokozva az amúgy is éles helyzetet, hanem békítő szándékkal, valami kellemessel válaszoljon. Kár lenne ezen összerúgni a többéves barátságot és egyébként is, milyen lenne az április elseje egy kis baráti móka nélkül?