Ezért lehet káros a hajadnak ha megfázik a fejbőröd

A76 szalon
A76 szalon
A76 szalon

A hajhullás nemcsak a férfiaknak okoz problémát, hanem a nőknek is. Sőt, amíg a férfiak megtanultak együtt élni ezzel a gonddal, addig a nők minden praktikát kipróbálnak, hogy csökkentsék a hajhullás mértékét. Érdemes meghallgatni a szakértők tanácsait ilyen esetekben és meg is fogadni azokat.

Az A76 szalon munkatársai nemcsak a frizurák elkészítésében jeleskednek, hanem szívesen adnak hajápolási tanácsokat is. Az egyik legnagyobb probléma, hogy sokan fontosabbnak tartják a divatos megjelenést, mint az egészségüket, ezért télen fejfedő nélkül mennek ki a hidegbe.

A hidegben a fejbőr vérerei összeszűkülnek, így kevesebb oxigént és tápanyagot juttatnak a hajhagymákhoz. Ez hosszabb távon a hajszálak elvékonyodásához és a hajhagymák pusztulásához, végső soron pedig hajhulláshoz vezet. Ilyenkor már nem sokat tehetünk, legfeljebb lelassíthatjuk a folyamatot.

Azonban megelőzhetjük ezt a problémát, ha a hideg időben megfelelő fejfedővel védjük a hajhagymák épségét. Olyan sapkát vagy kalapot kell választani, amelyikben lélegezni is tud a fejbőr.