Ezek a karnizmus alapelvei

Karnizmus

Egyes állatokat imádott kedvencként tartunk, másokat pedig hidegvérrel lemészárolunk. Hogy is van ez..? Milyen logika húzódik meg mögötte? A karnizmus megpróbálja érthetően elmagyarázni ezt a jelenséget.

Melanie Joy könyve szerint, a globális élelmiszeripari cégek érdekei fontosabb szerepet játszanak a világunkban, mint ahogyan azt hinnénk. Amennyiben lenne erre rálátásunk, akkor mindjárt jobban meggondolnánk, hogy mit rakunk a kosarunkba.

A karnizmusról szóló kötet nem véletlenül lett bestseller szerte a világon. Az olvasók fontos információkhoz juthatnak arról is, hogy milyen körülmények között tartják az emberek a levágni kívánt állatokat. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy van hová fejlődni ezen a területen.

A mű megmagyarázza annak a hitrendszernek az alapjait, hogy egyes állatokat imádunk, másokat pedig megeszünk. A karnizmus szempontjából még arról is szó esik, hogy milyen megoldások kínálkoznak az emberiségnek a helyzet javítására vonatkozóan. A könyv az Angyali Menedék weboldaláról rendelhető meg.