Érdekes ízt ad a szójaszósz

Szójaszósz

Időnként szeretjük kipróbálni különböző nemzetek ételeit, így például a japán konyha finomságait, kisebb-nagyobb sikerrel. A szójaszósz fontos alapanyaga a japán és majdnem mindenféle ázsiai ételnek. Ez egy ételízesítőként használt szósz, aminek alapanyagai közé tartozik az erjesztett szójabab, az olajtalan szójapehely, valamint a búza.

Főzéshez és sütéshez egyaránt használják, de mártások elkészítéséhez és marináláshoz szintén alkalmazzák. A szójaszósz lehet világosabb vagy sötétebb színű, az előbbi sós és könnyebb, míg az utóbbi változat gazdagabb, sűrűbb textúrájú. Kínából, Ázsia más területein is elterjedt, eredete pedig 1704-re nyúlik vissza.

Ekkor kezdte el készíteni Mogi Szaheidzsi szójaszósz főzőmester. Ennek a készítménynek literjét 2900 forintos áron vásárolhatja meg a bulkshop.hu webáruházból. Ha megrendelte és megérkezik, azonnal elkezdheti a finomságok elkészítését. Családjának tagjai biztosan nagy örömmel fogadják az érdekes ízeket. Számunkra igazi különlegességek készülnek a szójaszósz felhasználásával.