Dr Kárász Tamás 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik

Dr Kárász Tamás

Mitől függ a plasztikai műtét sikere? Természetesen a sebészi beavatkozást végző személy szakértelme sokat nyom a latba, de az sem mindegy, hogy a páciens mi alapján választ. Dr Kárász Tamás orrspecialista többéves tapasztalata rengeteg orrműtétet foglal magába. Továbbá, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az illető személy mennyire etikusan jár el a plasztikai műtéteket illetően. Ez a konzultáció alkalmával egyértelműen kiderül, mivel ilyenkor egy felelősségteljes orvos feladata nem csupán az, hogy bólogasson a páciens igényeit illetően. Fontos, hogy fel kell hívnia a figyelmét az esetleg kockázatokra, későbbi szövődményekre. Egy bizonyos életkor alatt egyáltalán nem ajánlott a plasztikai beavatkozások elvégzése. 18 éves kor alatt a szövetek még fejlődnek, változnak.

Dr Kárász Tamás azon 3 orvos közé tartozik, akik rendelkeznek plasztikai sebészeti és fül-orr-gégegyógyászati, illetve fej-nyak sebészeti szakvizsgával. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha nem csupán egy esztétikai beavatkozásról van szó, hanem az orr funkcionális működésének helyreállítására is szükség van, például orrsövényferdülés esetén, akkor nincs szükség külön fül-orr-gégész bevonására is.

Dr Kárász Tamás rendszeres önfejlesztést végezve igyekszik a legjobb tudásával kiszolgálni a pácienseinek az igényeit. Ezek a beavatkozások beletartoznak a legnagyobb elégedettséget kiváltó műtétek listájába.

Orrplasztika tabuk nélkül

Annak ellenére, hogy a mellplasztika után, ez a legnépszerűbb beavatkozás, mégis sokan vannak, akik hezitálnak és nem mernek belevágni. Az orrplasztika kockázata minimális és a fájdalomtól sem kell egyáltalán tartani. Sokan a különféle tévhitek miatt halogatják a dolgot, holott ez egyenes út a jobb közérzet felé. Bár mindenhol azt hangoztatják, hogy mindenki fogadja el önmagát olyannak, amilyen, azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy a jó ízlés határain belül, egyeseknek a plasztikai műtét jelenthet kiutat az általános apátiából, ami az önbizalomhiány miatt állt elő.

Természetesen túl lehet lépni azon az elégedetlenségen műtét nélkül is, amit az orr formája okoz, de erre az orrplasztika is kiváló lehetőséget jelent. Különösen akkor, ha ezt egy igazi szakértő végzi, mivel képes az arc arányaihoz igazítani az orr új formáját. Mert a másik gyakori tévhit az orrplasztikával kapcsolatban, hogy egyen-orrok születnek. Mintha levennék a páciens orrát és a helyére egy standard formájú változatot helyeznének. Ekkor mutatkozik meg a plasztikai sebész művészi oldala. Egy specialista teljesen természetes orrt képes készíteni. Akkor beszélhetünk kimagasló orrplasztikai végeredményről, ha nem látszik a sebész munkája. Természetesen külső nyomok, hegek sem maradnak az arcon, ahogy az orrlégzés is tökéletesen működik a beavatkozás után. A gyógyulás nem jár semmiféle fájdalommal, csak kényelmetlenséget okozó orrdugulással néhány napig, ez idő alatt pedig tilos az orrfújás. Az ezt követő 1-2 hét után, a nyitott plasztikai beavatkozás nyoma is teljesen eltűnik.