Dekoráció és termelés?

Dekoráció
Dekoráció

A nyugati kultúrkör, de általában véve az emberiség életszínvonalának növekedése az igények területén is megmutatkozik. Napjaink lakáskultúrája, de általában véve minden élettér és az ahhoz kapcsolódó életesemény elképzelhetetlen az egyéni szépérzék kielégítése, vagyis dekoráció nélkül.

A tehetősebbek, de persze az anyagilag rosszabbul állók is a maguk keretei között mindent megtesznek, hogy egyéni ízlésviláguknak megfelelően alakítsák ki a lakótér, munkahely, összességében véve az életteret, a szemnek is kedves összetevőit.

Egy jól megválasztott dekoráció képes arra, hogy huzamosabb ideig szinten tartsa a lelki egyensúlyt. Régi, a munkapszichológiában is alkalmazott megfigyelés, hogy egy ízlésesen díszített tér, jótékony hatással lehet a termelékenységre is, hiszen mindenki szívesebben dolgozik egy vidám és szép helyen,

mint egy funkcionálisan lepusztított szürke, rideg épületben. Figyeljünk hát oda, mert a jól megválasztott dekoráció nemcsak a lelkünkre hat ki, hanem a pénztárcánkra is!