Az UTP kábel főbb előnyei

UTP kábel
UTP kábel

Az internetkapcsolat biztosítását tekintve elérhetőek a valóban megbízható jelleggel rendelkező vezetékek is. Itt egyöntetűen említést érdemel az UTP kábel. Ez nem jelent mást, mint egy olyan Unshielded Twisted Pair hálózati csatlakozót, ami a számítástechnika számtalan területén igen elterjedtnek bizonyul az időtálló kvalitása és magas nívója miatt.

Ennek a magyar megfelelője az árnyékolatlan csavart érpár. Ezt még a 19. században találta fel Alexander Graham Bell, aki a telefon feltalálója is. Számtalan pozitívummal bír az UTP kábel, amelyeket illetően mindenképp kiemelendő a tény, hogy biztosítja a szükséges gyorsaságot és a színvonalat is.

Mindez azért garantált, mert a kívülről érkező zavaró jelek a két, egymáshoz közel lévő és azonos tulajdonságú dróton megegyező amplitúdóval jelennek meg, ami által a drótok között megjelenő feszültség a külső effektek hatására abszolút kioltják egymást, így minimalizálva a negatívumokat. Az UTP kábel ezen korszerű adottság miatt roppant közkedvelt.