Az ingatlan üzemeltetés bizony olcsóbb is lehet

Egy irodaház üzemeltetés meghatározó tevékenység lehet
Egy irodaház üzemeltetés meghatározó tevékenység lehet

A nagyobb létesítményeknek, komolyabb irodáknak rengeteg kiadásuk van, amelyek közül élen jár az áram- és gázszámla. Ilyen esetekben bizonyul lényegesnek az irodaház üzemeltetés kiadásainak csökkentése, amit bizony sokszor egyszerűen el lehet érni. Kuriózumként érdemes megemlíteni, hogy nagyfogyasztók esetében, legyen az sportlétesítmény, nagy szálloda vagy méretes iroda, a szolgáltatókkal kötött szerződésben az energiát biztosító fél kiköt egy havi limitet, amit átlépve komoly büntetést kap az üzemeltető.

Mivel sokszor ennek a mértéke elérheti a milliós nagyságrendet is, a létesítményüzemeltető számára tehát mindenképp fontos feladatnak minősül ennek az elkerülése. Senki sem szeretne ennyi pénzt kiadni csak azért, mert egyszerűen nem képes modern és korszerű berendezéseket beszerezni, amelyek mindenképp a limit alatt tartják a fogyasztást. Szerencsére egyre több vezető dönt úgy, hogy a csúcstechnológiás megoldásokat választja, amelyekkel nem csak ezt a zavaró gondot lehet elkerülni, hanem amivel elérhető a gondmentes, megtakarítással járó irodaház üzemeltetés is.

Az kiadásokban korlátozott ingatlan üzemeltetés kulcsfontosságú szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint a tény, hogy egyre többen döntenek a fogyasztáskorlátozó épületautomatika mellett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a komolyabb korlátozást már a meglévő gépészeti és elektromos rendszerekben kell a leggyakrabban kialakítani. Igen elterjedt módszernek bizonyul a mérőárakban megtalálható vagy olcsón beszerelhető impulzusadós mérés.

Ennek hála, a mérőórákból egységnyi energia fogyasztása után egy impulzus jelet kap az épületautomatika. A jelnek a sebességéből nagy pontossággal kalkulálja a pillanatnyi fogyasztást több időablak alkalmazásával azonos időben. Természetesen, az adott rendszer folyamatosan ellenőrzi és rögzíti a becsléseket. Annak érdekében tehát, hogy az ingatlan üzemeltetés megtakarítással járjon, mindenképp időt és egy kevés pénzt kell fordítani a komoly rendszer kialakítására. Hazánkban ezt rengeteg profi vállalkozás garantálni tudja.