Az áramláskapcsoló a szivattyú társa

Áramláskapcsoló

Az öntözőrendszerek megkönnyítik a növények és a kert gondozását, öntözését. Ezek a rendszerek szivattyúval rendelkeznek, ami az adott tartályból vezeti ki a vizet, mint például a kútból. Azonban a szivattyút is kell működtesse valami. Ezt a feladatot az áramláskapcsoló végzi, ez automatizálja a szerkezetet.

Szükség esetén ki- vagy bekapcsolja az eszközt, illetve ha nem áramlik benne elég folyadék, jelzi azt. Ha pedig folyik benne a víz, akkor automatikusan elindítja a szivattyút. Az említett esetben az áramláskapcsoló lekapcsolja a gépezetet, ezzel megvédve azt. Csőrepedés esetén megakadályozza a víz kárba veszését, ezzel megkíméli a tulajdonost is a fejfájástól.

Mindemellett óvatosan kell bánni vele, amíg érzi a víz áramlását, addig nem áll le, tehát ha egy csap csepeg, azzal megkockáztathatja a gép leégését. Ajánlatos az áramláskapcsolót közvetlen a szivattyúra szerelni. Egyes példányokon különböző LED gombok világítanak, ezzel jelezve a tulajdonosnak. Ha a zöld gomb világít, akkor feszültség alatt van, ha a zöld és a sárga, akkor üzemel, a pirossal pedig hibát jelez.