Autómentés külföld területén

Autómentés külföld területén
Autómentés külföld területén

Érdemes egy kis időt szánni rá, megállni egy pihenőhelyen és egy darabig figyelni az autópályán elhaladó személygépkocsikat. Habár az utóbbi időben jelentősen felgyorsult a géppark fiatalodása, még mindig rengeteg tíz évnél idősebb személygépkocsi rohangál az utakon.

Az idősebb autók rengeteg bosszúságot okoznak a tulajdonosoknak, sokszor cserbenhagyják az úton őket. Tudni kell, hogy az esetleges autómentés külföld területéről komoly anyagi megfeszítést jelenthet bárki számára. Ha csak a több ezer kilométer utat tekintjük mérvadónak, akkor is több hatalmas összegbe kerül az üzemanyag, amivel hazaszállíthatják a járműt, nem beszélve a többi szolgáltatás költségeiről.

Senki nem hagyja szívesen az autóját külföldön, de egy autómentés költségei könnyen meghaladhatják a tízéves használt autó árát. Tehát mielőtt ezen szolgáltatást igénybe veszi, érdemes fontolóra venni, hogy a gépjármű mennyire javítható, mennyi a jelenlegi piaci ára, egyáltalán érdemes a mentést igényelni. Nem egy esetben jobban jár a tulajdonos, hogy ott a helyszínen eladja alkatrésznek és a kapott árból itthon megpróbál egy másik járműt beszerezni. Az autómentés külföld területén nagyon drága szolgáltatás, de egy luxusautó esetén még megérheti.