Alapos munka a bojli készítés

bojli_
Jó móka a bojli készítés

Amikor halat akarunk fogni, mindig sokat töprenghetünk rajta, hogy milyen csalival induljunk útnak. Amennyiben nem akarunk a boltokból előre gyártott anyagot venni, érdemes lehet kicsit elmélyedni a bojli készítés rejtelmeibe. Több receptre is bukkanhatunk az internet segítségével és akár újakat is kitalálhatunk.

Az alapanyagokat, mint amilyen a tojás, kukoricaliszt könnyedén be tudjuk szerezni szinte bárhonnan, de horgászattal foglalkozó üzleteket is felkereshetünk, hátha kapunk némi útbaigazítást vagy ötletet. A csali lelke az ízesítésen múlik, hiszen ez az, ami igazán vonzza a halakat, a többi csak körítés, hogy legyen, amibe belerejteni a horgot.

Természetesen fontos kitétel, hogy a víz ne áztassa szét könnyen a csalit, ezért alaposan kell elvégezni a készítést. Az ízesítés részt aztán könnyedén megoldhatjuk, annak függvényében, hogy milyen íz az, amit szeretnénk adni. Sok esetben elég lehet egy kis fahéj vagy éppen paprika, de akár vaníliás cukrot is keverhetünk hozzá. A bojli készítés mindenképpen türelmet igényel, így nem szabad semmit sem elkapkodni.