A víztisztító készülék átverés vagy valóban segítség?

A víztisztító készülék átverés vagy valóban segítség?
A víztisztító készülék átverés vagy valóban segítség?

Rengeteg vita és civakodás van a témában, mindenki igyekszik meggyőzni a vásárlókat a saját igazáról. Tulajdonképpen a kérdés az, hogy egyáltalán szükség van a víztisztításra vagy nem? A víztisztító készülék átverés vagy tényleg van reálisan jótékony hatása?

A civakodás közben egy dologban mindenki egyetért, már pedig abban, hogy a víz valóban szennyezett és szükség van a benne levő mérgek, szennyezések kivonására. A közszolgáltatásban a víz fertőtlenítését klórozással oldják meg.

Habár a klór köztudottan méreg és nagyobb méretű bevitele a szervezetbe halálos is lehet, a jelenlegi technológiák mellett, más fertőtlenítési alternatívák viszont nincsenek. Tehát ha a csapvizet ivásra szeretné használni, azt ajánlatos egy víztisztító berendezés segítségével megtisztítani. Figyelem, valóban sok víztisztító készülék átverés, ne dőljenek be az első olcsó megoldásnak, mert vagy nem szűr, vagy nem azt szűri, amit kell! Csak aktív szén alapú víztisztítót vásároljon és csak akkor, ha a hatékonyságát laboreredményekkel igazolni tudják. A többi megoldás többnyire szemfényvesztés vagy alkalom a hírnév felkeltésére.