A szőnyeg kiválasztásának sarkalatos pontjai

Modern szőnyeg

A lakástextíliák a legkedveltebb dekorációs elemnek számítanak a lakberendezésben. Jól lehet őket alkalmazni a funkcionalitás és a stílusos megjelenés ötvözeteként. Nagyon fontos szerepet kap ebben a témában a szőnyeg, mint tartós berendezési tárgya otthonunknak. A mindenkori divatirányzat nagy hatással van a kínálatban szereplő modellek színére, mintázatára, formájára.

Vannak mindemellett időtálló, nagy klasszikusok is természetesen. A szőnyeg minőségével szemben támasztott követelményeink alapot jelentenek a vásárláshoz. Ilyenek például a jó hang- és hőszigetelő képesség, a szín-, forma- és mérettartósság, a könnyű kezelhetőség és a tisztíthatóság.

Fontos továbbá a kopásállóság, a tűzállóság, a sztatikusság és a csúszásmentesség. A gyártás technológiája alapján megkülönböztetünk kézi vagy gépi technikával készült, megjelenésük szerint futó-, közép-, rongy – és padlószőnyegeket. Felhasználásuk szerint pedig lehetnek szobai, fürdőszobai, lépcsőre helyezhető vagy kifejezetten szennyfogó darabok is. Válogassunk célirányosan!