A szaunázás ismertebb típusai

Ön ismeri a szaunázás hatásait?
Ön ismeri a szaunázás hatásait?

A szauna senkinek nem újdonság, hiszen aki nem is használta, biztosa hallott már róla. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy többfajta szaunázás is adott, amelyekkel különböző hatásokat lehet elérni. Néhány ismertebb típusai az irritáló, tonizáló, relaxáló, exhausztív és a nem szabályszerű szaunázás.

Természetesen, ezeken kívül más módszerek is léteznek. Mindegyik típusnak megvan a maga módja, ezért tudni kell a hatásokat, mielőtt belevágunk. Ahhoz, hogy ezeket megismerjük, egy hozzáértővel kell beszélnünk vagy pedig az internetről is tovább tudjuk képezni magunkat.

A nagyobb wellness központokba ezeket mind el tudják magyarázni nekünk és arra is lehetőség nyílik, hogy kipróbáljuk valamelyiket. A megfelelő eredmény eléréséhez, először fel kell készülnünk a folyamatra és csak utána kezdjünk bele. A szaunázás sok helyen napi rendszerességgel zajlik, így maximális lehet az eredmény. Bármelyik módszert is próbáljuk ki, a lényeg, hogy azt rendszeresen, havonta többször végezzük el, hiszen így érezhetőbben egészségesebbek lehetünk.