A patkányméreg nem feltétlenül jelent veszélyt

Patkányméreg
Patkányméreg

Bizonyára, ha patkány jelenlétét észleljük a házban vagy bármelyik melléképületben, helyiségben, akkor a probléma megoldására szinte mindenkinek ugyanaz lesz az első gondolata. Mégpedig a patkányméreg, ami gyors és biztos eredményt hoz.

Azonban a patkányméreg használatával vigyázni kell, főleg ahol háziállatok és kisgyerekek mászkálnak szabadon, mert ők is könnyedén hozzájuthatnak és végzetes baj lehet belőle. Ilyen esetekben patkányméreg helyett, hasznosabb lehet egy élve fogó csapda vagy a rágcsálóriasztó készülék, amelyek egyike sem veszélyes a háziállatokra, gyermekekre.

Ha mégsem szeretnénk lemondani a hagyományos módszerről, még akkor is vannak olyan alternatívák, amelyekkel nem kell aggódnunk, hogy olyan valaki jut hozzá, akinek nem kéne. Ugyanis a legújabb patkányméreg változatok már tartalmaznak egy olyan hozzávalót, ami nem engedi meg, hogy a rágcsálókon kívül más lenyelje. Ezen fejlesztésnek köszönhetően, kiküszöbölhetjük a felesleges veszélyt és mégis megmaradhatunk az általunk leghatékonyabb módszer mellett.