A munkaruha szerepe nem a védelem

A munkaruha és munkavédelmi ruha közti különbség
A munkaruha és munkavédelmi ruha közti különbség

Különböző munkahelyeken más-más ruhában illik megjelenni, illetve van, ahol egészen egyéni dresszkód van előírva. Ezek a ruhák, legyenek irodában, gyárban vagy építkezésen alkalmazottak, mind a munkaruha tárgykörébe tartoznak, hiszen mindet munkába viselik. Azonban, amint az öltözékünk valamilyen védő funkciót lát el, akkor a munkaruha munkavédelmi ruhává lép elő.

A megkülönböztetés nagyon fontos, mert egyáltalán nem mindegy, hogy veszélyes terepen egyiket vagy másikat viseljük. Egy zsebes nadrág, még nem munkavédelmi, csak funkcionálisan járul hozzá a könnyebb munkához. Ha már van benne egy térd vagy sípcsontvédő, esetleg víz vagy hőálló anyagból készült, akkor már a munkavédelem területéhez tartozik.

A munkaruha általában a kényelemről és a praktikumról szól, hiszen egy egész napos munka során fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat, sokszor nem árt, ha egy plusz zsebbel vagy akasztóval hozzájárul az eredményesebb és gyorsabb feladatok elvégzéséhez. A Grandis webáruház munkaruha kínálatában ilyen praktikus darabokat tekinthet meg.