A megfelelő túrabakancs tulajdonságai

Strapabíró túrabakancs
Strapabíró túrabakancs

A hegyvidéki kirándulások nem ajánlottak kezdőknek. Oda megfelelő felszereléssel szabad csak menni. A túrabakancs az egyik legfontosabb, amit meg kell vásárolni. Egy megfelelő lábbelivel tudunk vigyázni az egészségünkre és az életünkre is.

A komoly bakancsoknak megfelelő a csúszás-gátló képességük és kiválóan tartják a bokát. Ez elsődleges szempont, hiszen a csúszós fű és a kövek könnyedén törést, izomszakadást esetleg súlyosabb károkat is okozhatnak.

A Geotrek modelljeit sokan szeretik, ezen kiváló képességeik miatt. A Keen túrabakancs nagyszerűen megfelel a könnyebb és nehezebb terepeken egyaránt. A téli túrázásnál is nagyon jól teljesítenek, hiszen vízálló képességüknek köszönhetően, kisebb az esély a beázásra.

A megfelelő bakancsok ezek mellett kiválóan szellőznek. A szellőzés sem elhanyagolható, mivel az izzadt lábfej miatt könnyebben meg lehet sérülni. A túrabakancs bőrből és textilből készül, a jobb szellőzés érdekében. A talpa membránt tartalmaz, ami a tapadást segíti elő. A túra típusának megfelelően érdemes modellt választani.