A kerti tó szűrővel szebb lesz a kert

A kerti tó szűrő hatékonyan szerkezet
A kerti tó szűrő hatékonyan szerkezet

A kerti tavak kétségtelenül a kert legszebb darabjai, melyek mindenképp emelik az esztétikai szintet. Ahhoz, hogy minden csodás is maradjon, szükség lesz egy nívós kerti tó szűrő berendezésre is. Itt számtalan típus közül lehet választani, és ebben a cikkünkben segíteni fogunk abban, hogy melyiket érdemes hazavinni.

Ha egy mód van rá, akkor mindenképp a drágább típust érdemes megvásárolni. Ennek oka, hogy ezek általában sokkal hatékonyabbak az olcsóbb modelleknél és természetesen strapabíróbbak is. Nem meglepő, hogy ezekre a szűrőkre a garanciaidő is sokkal hosszabb.

A gyártó teljes mértékben tisztában van vele, hogy a modell nem csak a garancia ideje alatt fog remekül működni, hanem azután is. A másik tényező, amire figyelni kell, az a szűrő mérete. Semmiképp sem szabad aláméretezni a szűrőt. Fontos, hogy inkább rendelkezzen nagyobb kapacitással a szűrő, mint a teljes tó. A legideálisabb a kerti tó szűrőt tekintve, ha legalább másfélszer nagyobb a szűrő kapacitása, mint amennyit a gyártó, forgalmazó ajánl.