A jutalomfalat következetes használata

Jutalomfalat

A kutyák nagyon okos állatok, azonban, ahogy az embereknek is, motivációra van szükségük ahhoz, hogy új dolgokat tanuljanak meg. Az ebek esetében a jutalomfalat jelenti a leghatékonyabb ösztönzést, hiszen az evés az egyik a legkedveltebb tevékenységük és legalapvetőbb szükségletük.

Tehát, ha szeretné néhány trükkre megtanítani kedvenc négylábúját, akkor jutalomfalat mindenképpen legyen a zsebében, mert egészen biztosan eredményesebb lesz az oktatás. Arra azonban figyeljen, hogy más alkalmakkor ne kapjon belőle, csak akkor, amikor egyértelmű, hogy a jutalom azért van, amit csinál, különben elveszíti a varázsát.

Ha minden ok nélkül a szájában landol néhány jutalomfalat, akkor nem fogja összekötni azzal, hogy akkor kaphat belőle, ha teljesíti a gazdi kérését. Sőt, még meg is unhatja és akkor hiába próbálja a finomsággal rávenni valamire. Legyen következetes és akkor a jutalomfalat be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket! A kutyus örömmel fogja végrehajtani az utasításait és büszkén mutathatják be az ismerősöknek, hogy mit tanultak.