A búzafű por felér egy csodaszerrel

Búzafű por
Búzafű por

Számos olyan növény van, amelyet kifejezetten azért kezdenek el gyorsan csíráztatni, hogy aztán levágják és megfelelően elkészítsék. Ennek az a haszna, hogy így rengeteg ásványi anyag és nyomelem megmarad fogyasztható formában, amit amúgy a növény felhasználna életfolyamatainak fenntartására. Ezzel az eljárással készül a nyers búzafű por, amely kifejezetten ajánlott zöld turmixok és öntetek mellé.

A termék teljesen gluténmentes, ugyanis még a magok kifejlődése előtt levágásra kerül. Vitaminok közül elég sokat tartalmaz a búzafű por, többek között megtalálható benne a C-, A-, B-, E- és K-vitaminok jelentős része. További előnye, hogy rengeteg klorofillt tartalmaz, ami a test méregtelenítésében játszik kiemelkedő szerepet.

Ásványi anyagok közül jelentősebb mennyiségben jelen van benne a vas, réz, mangán, cink és a szelén is. A búzafű por képes eltüntetni az ősz hajszálakat, szabályozza a vércukorszintet, lassítja az öregedést. Mindez még csak egy töredéke annak a számos jótékony hatásnak, amivel rendelkezik, de ezeket tapasztaljuk meg saját magunkon.