A budafoki pezsgővel való koccintás

Budafoki pezsgő

Minden kultúrában más-más szokások vannak. Ezeket akarva-akaratlanul műveljük és bizony sokszor meglepődünk, amikor más nemzetek eltérő módon teszik ugyanezt. Például mi, magyarok, a budafoki pezsgő és a vörös bikavér kitöltése után is a poharainkat összekoccintjuk. Nem olyan messze tőlünk, a németek ezt teljesen másként végzik, azonban a lényeg ugyanaz.

Koccintás helyet mindössze csak a magasba emelik a poharaikat, de ugyanúgy az ünneplésnek vagy az üdvözlésnek az egyik szimbóluma. Ez persze a budafoki pezsgő mellett, más alkoholos italokra is vonatkozik. Általában ez olyan eseményeknél fordul elő, amelyeknek kiemelkedően fontos szerepük van az ember életében.

Ilyen az első lakás megvásárlása, a házasságkötés vagy a sikeres diplomázás. Ezért is szokták néha mondani, hogy erre bizony inni kell! A budafoki pezsgő mindig kiváló választás bármilyen esemény megünneplésére. Természetesen számos hiedelem létezik a koccintás eredetéről. Egyesek szerint ezzel a módszerrel szerencsésen távol tarthatóak a gonosz szellemek és áldást hoz a családra.